Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Ieșenii pot câștiga până la 15.000 euro pentru dezvoltare comunitară

Ieșenii pot câștiga până la 15.000 euro pentru dezvoltare comunitară. Asociația „ÎntreVecini” a lansat înscrierile pentru programul „Incubatorul de Comunitate”, care oferă sprijin financiar și expertiză pentru grupurile de vecini din România. Programul vizează dezvoltarea comunităților de la bloc și caută 25 de grupuri care să participe în această ediție.

Fiecare grup selectat va primi 1.500 de euro și va beneficia de 12 luni de suport pentru implementarea unor proiecte comunitare. Programul oferă și acces la ateliere de dezvoltare comunitară, resurse și consultanță din partea specialiștilor.

Cele mai bune cinci grupuri vor intra în faza „Acceleratorului de Comunități” în 2025. Acestea vor avea șansa de a câștiga premii de 5.000 de euro și vor concura pentru marele premiu de 15.000 de euro. Marele câștigător va crea o grădină urbană pe terasa blocului, contribuind la reducerea efectului de insulă de căldură.

În prezent, proiectul „ÎntreVecini” are deja 30 de comunități implicate în 14 județe, care au dezvoltat peste 60 de proiecte pentru 9.000 de vecini. Printre inițiativele derulate se numără festivaluri de cartier, grădini comunitare și concursuri sportive.

Citește și: Studenții din Iași pot obține burse pentru a studia în Indonezia

În Iași, patru comunități – Crângului, Boheme, Nicolina și Soarelui – au organizat evenimente precum „Zilele Vecinilor” și sesiuni de grădinărit. Acestea vor sărbători „Festivalul Recoltei” pe 18-19 octombrie, un eveniment dedicat consumului local și întăririi relațiilor dintre vecini.

Înscrierile pentru programul „Incubatorul de Comunitate” se încheie pe 30 octombrie 2024. Grupurile interesate trebuie să completeze formularul disponibil pe site-ul oficial „ÎntreVecini”, unde se găsește și ghidul complet al programului. Câștigătorii vor fi anunțați pe 11 noiembrie 2024. Întregul Ghid al Aplicantului este disponibil pe www.intrevecini.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...