Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Iluminat economic în Schitu Duca

Iluminat economic în Schitu Duca. Modernizarea iluminatului public cu lămpi economice LED – Etapa I – este un proiect în valoare de 1.000.000 de lei, finanțat prin Agenția Fondului de Mediu. În această primă etapă, s-au implementat soluții moderne și eficiente pentru iluminatul public din comuna noastră. Proiectul a vizat înlocuirea lămpilor vechi cu tehnologii LED avansate. Aceste lămpi oferă un consum redus de energie și o durată de viață mai lungă.

Anul acesta, am depus proiectul pentru Etapa a II-a a modernizării iluminatului public. Finanțarea pentru această etapă va fi obținută tot prin Agenția Fondului de Mediu. În cele două etape, valoarea totală a investiției se ridică la 400.000 de euro. Acest efort semnificativ va duce la o eficientizare considerabilă a sistemului de iluminat public.

Vezi și: Primăria Schitu Duca va primi un microbuz electric pentru transportul elevilor.

În Etapa I, s-au modernizat principalele artere și zone publice din comuna Schitu Duca. Lămpile LED instalate asigură un iluminat mai bun și mai sigur pentru locuitori. De asemenea, reduc semnificativ costurile cu electricitatea și întreținerea. Schimbarea a fost bine primită de comunitate, evidențiind beneficiile unei astfel de investiții.

Etapa a II-a a proiectului se va concentra pe extinderea iluminatului public în alte zone ale comunei. Vom continua lucrările pentru a asigura iluminatul stradal în toate cartierele și străzile secundare. Această etapă va completa eforturile începute și va aduce un plus de confort și siguranță locuitorilor.

Investiția totală de 400.000 de euro în modernizarea și extinderea iluminatului public reflectă angajamentul nostru față de comunitate. Ne dorim să oferim un mediu mai sigur și mai eficient din punct de vedere energetic. Prin aceste proiecte, comuna Schitu Duca va beneficia de un sistem de iluminat modern și sustenabil.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...