Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Iluminat public modernizat

Iluminat public modernizat. Administrația publică din comuna Lungani a obținut o finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu. Aceasta este în valoare de 1.543.750 lei. A fost obținută prin intermediul „Programului de îmbunătățire a eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”.

Vor fi instalate un total de 643 de dispozitive de iluminat echipate cu surse LED, fiecare având o putere maximă de 24 de wați, în conformitate cu specificațiile corespunzătoare fiecărei categorii de drum. Lungimea totală a traseului propus pentru modernizare se ridică la aproximativ 20,15 kilometri.

Află și: Ieșenii cu venituri mici vor fi conectați la apă și canalizare.

,,La acest moment, întreaga rețea de iluminat public a comunei Lungani, care se întinde pe o lungime de 40 de kilometri, este compusă în totalitate din cablu aerian. Sistemul de iluminat public din comună nu dispune de lămpi ecologice cu capacitate de încărcare solară. Integrarea acestora în infrastructura de iluminat public este o soluție simplă și economică, cu beneficii în ceea ce privește economiile de resurse financiare la nivel local”, a precizat Ioan Corobuță, primarul comunei Lungani.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primăria Iași
Primăria Iași

decembrie 8, 2023

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie...
Primăria Țuțora