Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Împrumuturi de 209 milioane de lei pentru încălzire și reabilitare

Împrumuturi de 209 milioane de lei pentru încălzire și reabilitarea unor instituții. 200 de milioane de lei este valoarea creditului inițiat de Primăria Iași pentru achiziția combustibilului necesar funcționării pe timp de iarnă a sistemului centralizat de termoficare.

Potrivit reprezentanților Primăriei, principalele cheltuieli legate de activitatea de termoficare vizează: cărbune, gaze naturale, păcură, certificate verzi, materii prime, materiale și alte resurse utilizate pentru producerea energiei termice. La sistemul de termoficare sunt branșate 22.706 apartamente176 agenți economici, 48 de instituții publice, 72 de școli cu 106 clădiri aferente 9 spitale și o parte din clădirile universităților de stat.

Vezi și: 200 de milioane de lei va costa încălzirea la iarnă.

Pe lângă acest credit, alte 9 milioane de lei vor fi împrumutate pentru finanțarea unor proiecte cu fonduri europene. Municipalitatea va utiliza acești bani pentru a finanța modernizarea campusului școlar de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”reabilitarea Grădiniței nr. 13, construirea centrului social „Cicoarei” și amenajarea zonei de agrement „C.A. Rosetti”. Cele două credite vor fi supuse votului Consiliului Local din ședința de pe 29 septembrie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

decembrie 1, 2023

S-a decis la ultima ședință a Consiliului...
Primăria Schitu Duca

decembrie 1, 2023

În această zi plină de însemnătate și...
Primăria Butea

noiembrie 30, 2023

“Vă invităm la târgul de cadouri de...
Primăria Tomești

noiembrie 30, 2023

Investiția se va face din fonduri guvernamentale....