Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

În 2024, Târgu Frumos are cel mai mare buget din istoria orașului

În 2024, Târgu Frumos are cel mai mare buget din istoria orașului. Primarul Ionel Vatamanu a anunțat că proiectul bugetului general al orașului Târgu Frumos pentru anul 2024 reprezintă cel mai mare buget din istoria localității. Bugetul total pentru acest an se ridică la 93.830.280 lei. Adică aproximativ 19 milioane euro, din care secțiunea de funcționare primește 27.746.500 lei, iar cea de dezvoltare 66.083.780 lei. Fondurile europene și guvernamentale sunt esențiale pentru dezvoltarea orașului, iar finalizarea proiectelor câștigate prin diverse programe rămâne o prioritate.

Citește și: A8, Ungheni -Iași- Târgu Mureș, o prioritate a întregii comunități ieșene

Printre investițiile majore se numără cele contractate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Programul Anghel Saligny și Ministerul Mediului. Proiectele finanțate prin PNRR vizează reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ, înființarea de puncte de reîncărcare vehicule electrice și alte lucrări de infrastructură. Programul Anghel Saligny va contribui la asfaltarea mai multor străzi și construirea de trotuare și spații verzi. În timp ce proiectul Ministerului Mediului urmărește înlocuirea lămpilor vechi cu corpuri de iluminat LED și extinderea rețelei de iluminat.

Pe lângă aceste investiții cu fonduri europene, bugetul local va susține și alte proiecte importante. De exemplu reparații asfaltice, amenajarea de spații verzi, modernizarea terenurilor de sport și extinderea rețelelor de utilități.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...