Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

În comuna Răducăneni vor fi construite locuințe de tip nZEB

Primăria din Răducăneni vrea să construiască apartamente pentru tineri, eficiente din punct de vedere energetic. Acestea ar urma să fie finanțate în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Procedura a fost lansată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice și va avea loc pe 27 noiembrie.

Apartamentele vor fi utilizate de tinerii vulnerabili, dar și ca locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ, în conformitate cu prevederile Ghidului de finanțare PNRR. Investiția contribuie la implementarea prevederilor Strategiei Naționale a Locuirii și trebuie să respecte cerințele nZEB (near-Zero Energy Building) plus, sens în care clădirile vor respecta obiectivul de a atinge o reducere a cererii de energie primară/PED/cu cel puțin 20 la sută față de cerința de construcție a clădirilor nZEB, în conformitate cu liniile directoare naționale. Investițiile se pot realiza și pe baza proiectului tip, elaborat de MDLPA.

Vezi și: 188 de apartamente destinate tinerilor în dificultate.

Se vor construi un număr de 6 unități de locuit pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ. Fiecare unitate de locuit este prevăzută cu un hol de acces, o baie, o debara, o bucătărie și un dormitor. La parterul clădirii se află o zonă comună de acces denumită hol/casa scării, un depozit biciclete și o camera tehnică. Regimul de înălțime va fi P+1E. Valoarea contractului de lucrări este de peste 2 milioane de lei.Autoritatea contractantă va răspunde solicitărilor de clarificări cu 6 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor. Obiectivul acestei investiții este de a spori accesul la locuințe de calitate pentru tinerii aflați în dificultate și pentru specialiștii din sănătate și învățământ care oferă astfel de servicii în comunitățile marginalizate și grupurilor vulnerabile.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași
Primăria Iași

decembrie 8, 2023

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie...
Primăria Țuțora