Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

În județul Iași, 24 de localități suferă din cauza secetei

În județul Iași, 24 de localități suferă din cauza secetei. Din cauza caniculei și a secetei în expansiune, multe culturi neirigate din sudul și estul țării sunt deja compromise, inclusiv floarea soarelui, iar specialiștii atrag atenția că șansele de a salva recoltele sunt minime în lipsa ploilor imediate. În județul Iași, seceta afectează 24 de localități.

Condițiile meteorologice extreme din ultima perioadă au determinat conducerea Societății „Apa–Vital” din Iași să ia măsuri drastice.

Citește și: Primul COD ROȘU de caniculă extins în județul Iași: peste 4.300 de apeluri la 112.

Constantin Mihai explică că cetățenii din Pașcani și Hârlău sunt puternic afectați, la fel și locuitorii din comunele din zona metropolitană a Iașului, precum:

  • Victoria,
  • Popricani,
  • Hlincea,
  • Vișani.

În Ruginoasa, modificările în programul de furnizare a apei potabile vor fi aplicate până la sfârșitul lunii iulie. În cartierele Hlincea și Vișan din Iași, apa va fi furnizată doar între orele 6:00 și 22:00, în timp ce în șapte localități din comuna Victoria și în Cotul Morii din comuna Popricani, apa va curge între orele 5:00 și 20:00.

Datorită scăderii nivelului apei în Lacul Pârcovaci, sunt introduse restricții severe în furnizarea apei în Hârlău și în comunele Pârcovaci, Scobinți și Deleni, restricții valabile până la sfârșitul lunii august.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...