7000 de elevi urmează să participe la probele Evaluării Naționale. În județul Iași, 7034 de elevi s-au înscris pentru Evaluarea Națională la finalul clasei a VIII-a. Comisia județeană de evaluare a propus adaptarea procedurilor pentru 95 de elevi din 49 de școli. Asta pentru a asigura condiții echitabile. Examenul se va desfășura în 164 de centre de examen, dintre care 108 în mediul rural și 56 în mediul urban. Corectarea va fi realizată în 4 centre de evaluare din municipiul Iași. Subiectele sunt construite conform modelului PISA și vor fi incluse într-o broșură pentru fiecare disciplină. Acestea urmând să fie scanate și corectate digital.
Proba efectivă începe la 9:00
Prima probă, la limba și literatura română, va avea loc pe 25 iunie, iar cea la matematică pe 27 iunie. Rezultatele preliminare vor fi afișate pe 3 iulie. Contestațiile se vor putea depune în zilele de 3 și 4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie comunicate pe 9 iulie. Procedurile și regulile pentru desfășurarea examenului asigură transparența și egalitatea de șanse pentru toți candidații, fiind monitorizate de Inspectoratul Școlar Județean Iași. În plus, pentru a asigura un climat propice desfășurării examenului, accesul elevilor în săli este permis între 8:00 și 8:30. Proba efectivă începe la 9:00. Elevii vor primi subiectele sub formă de broșură și pot solicita pagini suplimentare pentru rezolvare.
Vezi și: Untold le oferă elevilor care au obținut nota 10 la Bacalaureat acces gratuit la festival.
Timpul alocat pentru completarea căsuței de identificare este de 15 minute, iar durata efectivă de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute, începând după completarea identificării. La probele de limba română și/sau maternă, modalitățile de corectare variază în funcție de tipul de răspuns furnizat, iar la proba de matematică sunt permise completări grafice și utilizarea unor tehnici specifice pentru rezolvarea problemelor. Astfel, examenul se desfășoară conform rigorilor metodologice și pedagogice pentru a evalua competențele dobândite de elevi în ciclul gimnazial, pregătindu-i pentru următoarea etapă a parcursului lor educațional.
Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!