Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

În jur de 5.000 de elevi din Iași care fac naveta vor primi întreaga sumă de bani pentru transport

În jur de 5.000 de elevi din Iași care fac naveta vor primi întreaga sumă de bani pentru transport.

Începând cu 8 ianuarie 2024, transportul gratuit pentru elevii navetiști din Iași a fost eliminat. Deși 55.000 de tineri din zonele metropolitane continuă să beneficieze de acest privilegiu, aproximativ 5.000 dintre ei sunt nevoiți acum să-și plătească singuri abonamentele.

Banii pe transport vor fi plătiți integral

În 14 județe, inclusiv Iași, Ministerul Educației nu poate plăti abonamentele elevilor către transportatori din septembrie până în prezent din cauza absenței contractelor încheiate de Consiliile Județene. Vlad Lepădatu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Iași, a contactat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași, care promit să remedieze această problemă. Cei 4.980 de elevi care călătoresc zilnic vor primi rambursări integrale pentru costurile de transport.

Citește și Fermierii și transportatorii au protestat din nou la Iași

În ședința de Guvern de la sfârșitul lunii decembrie, a fost aprobat Proiectul Hotărârii de Guvern care reglementează calculul sumelor forfetare destinate transportului elevilor, inclusiv în județele unde Consiliile Județene nu au încheiat contracte cu operatorii de transport, precum și mecanismul prin care aceste sume sunt plătite către elevi. Astfel, începând cu data de 1 februarie 2024, elevii din Iași vor putea beneficia de aceste sume forfetare.

CJ Iași va cere aprobarea pentru valoarea unitară corespunzătoare sumei lunare forfetare

După ce Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice va efectua calculele și va face publică valoarea medie per kilometru la nivel național în lei, Consiliul Județean Iași va cere aprobarea pentru valoarea unitară corespunzătoare sumei lunare forfetare.

Instituția ISJ Iași va plăti operatorilor de transport care au asigurat transportul elevilor și au încasat facturi pentru decont în perioada cursurilor şcolare, până la data de 1 februarie 2024, sumele în conformitate cu valoarea medie în lei/km, la nivel național, comunicată de ANRSC și aprobată de Consiliul Județean.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...