Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

În septembrie, Caravana “Fii atentă, România!”

În septembrie, Caravana “Fii atentă, România!”. Caravana „Fii atentă, România!” susținută de Misiunea UE privind cancerul ajunge la Iași pe 6 și 7 septembrie, în rondul din fața Palas Mall, lângă Palatul Culturii. Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași va oferi screening gratuit pentru cancerul mamar și cancerul de col uterin.

Echipa medicală va efectua mamografii și teste HPV între orele 15.00 și 21.00, dar doar pe bază de programare prealabilă. Se vor realiza 24 de mamografii și 24 de teste HPV pe zi. Programările se fac la numărul 0374.278.806, de luni până vineri, între orele 9.00-15.00.

Citește și: Decizii ale Guvernului

Mamografiile sunt disponibile femeilor între 50 și 69 de ani. Se adresează atât celor asigurate, cât și celor neasigurate. Femeile însărcinate sau care alăptează nu pot beneficia de mamografie. Testele HPV sunt destinate femeilor între 25 și 65 de ani. Sunt incluse și cele asigurate, și cele neasigurate. Condiția este să nu fie la menstruație și să nu aibă histerectomie. Testul HPV este pentru femeile asimptomatice. Mamografiile sunt gratuite în cadrul campaniei. Ambele teste sunt esențiale pentru sănătatea ta. Pentru detalii, vizitează site-ul campaniei Roadshow Website

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...