Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

În stare critică din cauza infecției cu virusul West Nile

În stare critică din cauza infecției cu virusul West Nile. Un pacient infectat cu virusul West Nile se află în stare critică la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași, cu o evoluție nefavorabilă a bolii. Deși alte două cazuri suspecte au fost infirmate, pacientul confirmat prezintă meningo-encefalită severă, complicată de afecțiuni preexistente care agravează starea generală.

Acesta este internat în secția de terapie intensivă, fiind dependent de ventilație mecanică din cauza insuficienței respiratorii și suferind de disfuncție cardio-circulatorie, ceea ce necesită tratament intensiv pentru menținerea funcțiilor vitale.

Citește și: Serviciul de alimentare cu energie termică în sistem centralizat ar putea fi concesionat. Vezi cine a depus oferta în cadrul licitației deschise offline

Virusul West Nile a mai provocat trei decese în județul Suceava în ultimele luni, subliniind gravitatea epidemiei. Autoritățile de sănătate publică monitorizează îndeaproape situația. Și de asemenea își intensifică eforturile pentru prevenirea răspândirii virusului. Inclusiv prin măsuri de control al populației de țânțari, care sunt vectorii principali ai virusului. În contextul acestui focar, se recomandă vigilență și respectarea măsurilor de protecție împotriva înțepăturilor de țânțari.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...