Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Încep lucrările de construcție la primele trei bazine de înot

Încep lucrările de construcție la primele trei bazine de înot la grădiniţele din Iași.

Primăria Municipiului Iași va începe lucrările de construcție la primele trei bazine de înot la grădiniţele din oraş.

Lucrările sunt incluse într-un contract în valoare totală de 8,034,893 lei cu TVA pe care primarul Mihai Chirica l-a semnat pentru proiectarea şi execuţia bazinelor de înot de la Grădiniţa PP 14 (str. Canta nr. 30), Grădiniţa PP 18 (str. Decebal nr. 10) şi Grădiniţa PP 21 (aleea Plăieşilor nr. 18).

Proiectarea bazinelor a fost făcută de Sigm-Home Project SRL, iar lucrările, pentru care există deja autorizații de construire, vor fi executate de Construcții Unu SA. Primele lucrări vor fi executate la Grădiniţa PP 14 din zona Canta.

Concret, bazinul de înot pentru preșcolari va fi amenajat într-un corp de clădire nou, cu un regim de înălțime P + 1E parțial, cu dimensiuni de 9,35 m x 21,45 m și o arie construită de 193,30 mp.

Clădirea nouă va fi conectată de corpul principal al grădiniței printr-o pasarelă de legătură. Aceasta care să asigure accesul facil și sigur pentru preșcolari, în special în sezonul rece.

Citește și Aeroportul Iași angajează muncitori calificați, agent de securitate, electronist și inspector resurse umane

Cuva bazinului va avea dimensiunea de 8,45 x 4,50 metri, cu o adâncime de la 0,50 metri până la 1,20 metri. Suprafața interioară va fi placată cu materiale (plăci ceramice) care împiedică aderența microorganismelor, creând un mediu aseptic.

Clădirea va avea și două vestiare separate, dotate cu dușuri și grupuri sanitare, cameră tehnică, spații de depozitare etc.

„Această investiție este o nouă manifestare a preocupării permanente pe care o avem pentru promovarea sportului în unitățile de învățământ ieșene. Aceste grădinițe cu bazine de înot sunt un element de noutate la nivel național și sper ca exemplul nostru să poată fi preluat și în alte localități din România”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...