Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Încep lucrările la rețeaua de canalizare de la Schitu Duca

Primarul comunei Schitu Duca, Grigore Corciovă, a anunțat că a emis ordinul de începere al lucrărilor la rețeaua de canalizare. Este o investiție de aproape 5 milioane de euro, derulată prin Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Conform documentației, sistemul de canalizare va cuprinde colectoare de apă menajeră cu o lungime totală de 26,1 kilometri, împreună cu o conductă de refulare a apelor uzate. Aceasta din urmă se întinde pe o distanță de 8,25 kilometri. Vor fi realizate 9 stații de pompare a apelor uzate și o stație de epurare modernă în extravilanul satului Dumitreștii Gălății.

Vezi un alt articol pe aceeași temă: Rețea de distrubiție a apei la Schitu Duca.

“Inițial, acest proiect va acoperi localitățile Poieni, Dumitreștii Gălății și Schitu Duca. Urmează demararea lucrărilor în comuna noastră și prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) al APAVITAL SA, prin care se vor extinde lucrările de canalizare pentru a conecta satele Poiana și Satu Nou la sistemul centralizat de canalizare. S-au atras fonduri în valoare de 18.000.000 de lei pentru sistemul de alimentare cu apă și 25.000.000 de lei pentru rețeaua de canalizare.

Primăria Comunei Schitu Duca demonstrează determinarea și angajamentul său pentru dezvoltarea comunității locale. Aceste investiții semnificative vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor. Vor contribui, de asemenea și la îmbunătățirea infrastructurii din comună.”, a spus primarul Grigore Corciovă. Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv Instagram!

Primăria Iași

decembrie 1, 2023

S-a decis la ultima ședință a Consiliului...
Primăria Schitu Duca

decembrie 1, 2023

În această zi plină de însemnătate și...
Primăria Butea

noiembrie 30, 2023

“Vă invităm la târgul de cadouri de...
Primăria Tomești

noiembrie 30, 2023

Investiția se va face din fonduri guvernamentale....