Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Începând de anul viitor, tarifele de călătorie cu mijloacele de transport în comun ar putea fi mărite

Începând de anul viitor, tarifele de călătorie cu mijloacele de transport în comun ar putea fi mărite.

Compania de Transport Public Iași ia în considerare posibilitatea creșterii tarifelor de călătorie începând de anul viitor. Motivul acestei decizii este creșterea accizei la carburanți și majorarea salariului minim pe economie. Aceștia sunt factori care au un impact direct asupra costurilor companiei.

La ultima ajustare a prețurilor, tariful pentru o călătorie cu mijloacele de transport ale CTP a fost majorat de la 3 lei la 3,5 lei, în timp ce prețul unui bilet pentru două călătorii a crescut de la 6 lei la 7 lei. În zona metropolitană, tariful pentru o călătorie a fost ajustat de la 7 lei la 8 lei, iar prețul pentru un bilet cu două călătorii a crescut de la 12 lei la 14 lei.

„Curent, analizăm impactul creșterii prețurilor la combustibil și accizei. De asemenea dacă se va dovedi necesar să majorăm prețul biletelor, vom face o evaluare și vom propune acest lucru Consiliului Local”, a afirmat Cristian Stoica, Directorul General al CTP.

Un alt motiv care susține posibila creștere a prețului biletelor este creșterea numărului de salariați. Toate acestea ca urmare a introducerii de noi trasee.

Citește și Posturi de asistent medical și îngrijitoare scoase la concurs la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi

„Am deja un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului de cheltuieli în urma creșterii salariului minim și a numărului de salariați. Toate acestea deoarece dorim să acoperim și traseele metropolitane din toamnă, prin accesarea a încă 3 trasee”, a adăugat directorul.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...