Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Începe distribuirea deciziilor privind recalcularea pensiilor

Începe distribuirea deciziilor privind recalcularea pensiilor. Pensionarii din județul Iași vor primi în sfârșit noile decizii de pensie. Casa de Pensii a anunțat că aceste decizii sunt acum listate și vor fi trimise prin Poșta Română între 16 și 31 august. Documentele conțin detalii despre

  • perioada de muncă,
  • stagiul de cotizare,
  • formula de calcul,
  • noile venituri care vor fi aplicate de la 1 septembrie.

Vezi și: Recalcularea pensiilor: O premieră istorică în România.

Inițial, deciziile de recalculare a pensiilor erau planificate să fie trimise pensionarilor în luna mai, apoi termenul a fost amânat pentru iulie. Cu toate acestea, din cauza unor întârzieri în procesul de actualizare, calendarul a fost realiniat, iar autoritățile au anunțat că procesul va fi finalizat până la sfârșitul lunii august. Pensionarii vor începe să primească pensiile recalculate în funcție de opțiunea de plată aleasă: fie prin poștă, începând cu data de 2 septembrie, fie pe card, începând cu 12 septembrie.

Recalcularea pensiilor va aduce beneficii semnificative în special pensionarilor cu un stagiu de cotizare de peste 25 de ani. Avantaje și celor cu venituri extrem de mici sau foarte mari. Acești pensionari vor observa creșteri notabile în cuantumul pensiilor, pe măsură ce se aplică noile criterii de recalculare.

Maria Andronache, Directorul Casei de Pensii Iași, a oferit asigurări că Poșta Română va gestiona livrarea deciziilor de recalculare. În ciuda provocărilor logistice și a zilelor libere din calendar, Andronache a subliniat că toate documentele vor fi trimise către Poșta Română până pe 16 august. În acest mod, livrarea către pensionari să se desfășoare fără întârzieri. Aceasta a subliniat importanța colaborării strânse între instituții pentru a se asigura că pensionarii primesc la timp informațiile și sumele recalculate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...