Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Începe Festivalul ”Serile Filmului Românesc”

Începe Festivalul ”Serile Filmului Românesc”. Astăzi începe, la Iași, Festivalul Serile Filmului Românesc, desfășurat pe parcursul a cinci zile. Evenimentul include avanpremiere și premiere de filme. De asemenea include invitați speciali și momente dedicate celor ce au contribuit la teatrul și cinematografia românească.

Deschiderea festivalului va avea loc în Piața Unirii, cu proiecția documentarului „Nasty” despre Ilie Năstase, urmată de un concert aniversar al trupei Vunk. Programul include și două spectacole de teatru: Victor Rebengiuc va juca în „Tatăl” la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, iar Marcel Iureș va performa în „Rosto” la Teatrul Luceafărul.

Citește și: Bacău: Barza teroristă.

În cadrul celei de-a 15-a ediții a festivalului, vor avea loc diverse activități la Bojdeuca Ion Creangă din Țicău, inclusiv:

  • ateliere și spectacole de teatru,
  • culminând cu proiecții de filme.

Ada Milea va încheia festivalul pe 4 august în Piața Unirii, unde va avea loc avanpremiera națională a filmului „Moromeții 3”.

Pe lângă proiecții de lungmetraje și comedii, festivalul lansează Academia SFR, un proiect desfășurat în colaborare cu Universitatea de Arte, oferind participanților oportunitatea de a lucra cu actori renumiți precum:

  • Vlad Ivanov,
  • Adrian Păduraru
  • Olimpia Melinte,

Pe un platou de filmare la Baia Turcească.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...