Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Începe FIST 2023

Începe FIST 2023. Universitatea ”A. I. Cuza”, prin fundația ”Altius Academy”, în parteneriat cu Primăria Iași și Inspectoratul Școlar Județean, organizează Festivalul Internațional al Sportului pentru Tineret Iași 2023. Activitățile practice ale Festivalului se vor desfășura în perioada 24 August – 3 Septembrie 2023. Acestea vor avea loc pe terenurile de sport ale Facultății de Educație Fizică și Sport a UAIC și ale instituțiilor școlare partenere. Festivalul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Conform celor de la BZI, Festivalul Internațional al Sportului pentru Tineret (FIST) este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași. Este implementat în perioada August – Octombrie 2023. FIST își propune să fie un eveniment cu impact internațional. Se focalizează pe crearea unui mediu al tinerilor: sportiv, competițional și cathartic în același timp, care să genereze stare de bine, să promoveze respectul și toleranța prin comportamente responsabile, altruiste.

Citiți și: Expoziția „Scrisori către Epoca de Aur”.

Evenimentul oferă tinerilor din Iași și invitaților din alte țări nu doar un cadru organizat în care să desfășoare diferite activități fizice sub forma unor competiții sportive cu scop recreativ (fotbal, streetball, rugby tag, teqball), ci și posibilitatea de a se întâlni cu modele sociale din lumea sportului. Aceștia sunt pregătiți să împărtășească invitaților din experiența lor în cadrul unor mese rotunde sau reuniuni cu diferite teme. Unele teme sunt propuse chiar de participanți, moderate de cadre universitare.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...