Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Începe licitația pentru construcția întregii Autostrăzi Pașcani-Suceava

Începe licitația pentru construcția întregii Autostrăzi Pașcani-Suceava.

Ieri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și construirea Lotului 2 (28,97 km) al Autostrăzii Pașcani-Suceava către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru validare, conform declarației ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, postate pe Facebook.

Potrivit şefului de la Transporturi, documentația pentru primul lot a fost expediată la ANAP vineri, 12 iulie. Aceasta marchează astfel începutul licitației pentru întreaga Autostradă Pașcani-Suceava, în lungime de 61,97 km.

„Contractul are o durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie) şi prevede inclusiv construcţia unui pod şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură (5,2 km) cu Aeroportul Internaţional Suceava, dar şi a trei noduri rutiere”, a mai scris Grindeanu pe reţeaua de socializare.

Proiectul include construcția:

  • un pod peste Râul Siret și DJ208C (lungime de 845,10 m)
  • un pasaj peste CF511 (lungime de 625,10 m). Precum și Nodul Roșcani, care va facilita conexiunea cu Lotul 1 (lungime de 33 km).

Documentația pentru acest proiect a fost trimisă spre validare la ANAP la finalul săptămânii trecute.

De asemenea, proiectul mai include și Nodul rutier Dumbrăveni, situat la intersecția cu DJ208B (Verești – Dumbrăveni), precum și Nodul rutier în apropierea Aeroportului Internațional Suceava, care va asigura accesul atât către aeroport, cât și către DN29.

Citește și Primul COD ROȘU de caniculă extins în județul Iași: peste 4.300 de apeluri la 112

Din cadrul acestui contract, trebuie să fie amenajate două parcări de scurtă durată și două Spații de Servicii, în care vor fi instalate 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice. Contractul (finanțat prin PT) va fi pus în licitație după verificarea documentației de atribuire. În acel moment se va stabili și termenul limită pentru depunerea ofertelor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...