Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Începe montarea semafoarelor la Podu Iloaiei

DRDP Iași a obținut avizul IGPR – Direcția Rutieră pentru proiectul „Proiectare și execuție – sistem de semaforizare oraș Podu Iloaiei, DN 28 km 47+700, km 47+950, km 48+800”, testat în vara anului trecut, în parteneriat cu Asociația „#HaiCăSePoate”.

Potrivit avizului, semafoarele din cele trei intersecții vor fi corelate în sistem „undă verde”, sistemul urmând a fi prevăzut cu mod de funcționare „galben intermitent” – regim de avarie, în cazul unor defecțiuni ale echipamentelor de semaforizare.

Corpurile semafoarelor vor fi prevăzute cu sisteme de iluminat de tip LED, timpii de semaforizare urmând a fi stabiliți în funcție de valorile actuale ale traficului de pe traseul drumului național.

Citește și: Meteorologii anunță o lună de foc.

În perioada următoare, antreprenorul va întocmi documentația de instituire a restricțiilor de circulație. Acesta va trece la execuția lucrărilor, conform ordinului de începere. Reamintim, testarea sistemului provizoriu de semaforizare a fost efectuată în vara anului trecut. Acesta a a fost executat timp de trei zile (14, 16 și 17 iulie 2023). A vizat principalele intersecții din oraș (cu Str. Petru Rareș și cu Str. Cuza Vodă și Str. Traian, în zona Primăriei), în proiect fiind inclusă și semaforizarea intersecției cu DJ 281, spre Erbiceni.

În cadrul testelor au fost montate 22 de semafoare provizorii destinate autovehiculelor și pietonilor.

Acestea au fost puse la dispoziție de DRDP Iași. Softul și dispozitivele de sincronizare fiind puse la dispoziție cu titlu gratuit de principalii parteneri în proiect – Asociația „#HaiCăSePoate” și compania Red Spektrum.

Din punct de vedere tehnic, s-a remarcat o reducere cu aproximativ 60% a timpilor de așteptare. (de la 40-50 de minute la aprox. 15 minute) în după-amiaza zilelor de vineri și de duminică și cu 46% în dimineața zilei de luni, când în localitate este organizat târgul săptămânal, cu timpi de semaforizare de 90 – 120 sec. pentru autovehicule și de 20-40 sec. pentru pietoni.

Semaforizarea acestor intersecții reprezintă o soluție intermediară pe termen scurt pentru reducerea timpilor de traversare a localității Podu Iloaiei, având în vedere ambuteiajele create.

Aceasta este premergătoare celorlalte soluții pe termen mediu și lung avute în vedere de DRDP Iași. Respectiv construirea unei variante ocolitoare, construirea de pasaje pietonale sau Autostrada A8, Ungheni – Tg. Neamț.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...