Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Începe reabilitarea și restaurarea clădirii Filarmonicii de Stat Moldova din Iași

Începe reabilitarea și restaurarea clădirii Filarmonicii de Stat Moldova din Iași.

După ani de zile în care a susținut concerte în alte instituții, Filarmonica Iași va avea o clădire complet funcțională.

Costel Alexe, a semnat duminică contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea Filarmonicii de Stat “Moldova” Iași. Este vorba despre imobilele cu numerele cadastrale 161496 și 161497 situate pe strada Cuza Vodă nr. 29.

Câștigătoarea licitației de atribuire a contractului este SC IASICON SA Iași, iar valoarea lucrărilor se ridică la 48.005.208, 84 de lei, fără TVA.

“Cu această etapă suntem tot mai aproape de momentul în care artiștii și spectatorii se vor regăsi în sala de concerte a Filarmonicii. Pentru a celebra împreună arta. Vom reda Iașului obiectivele culturale care să reconfirme statutul său de centru cultural și spiritual al României’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a imobilelor în care funcționează Filarmonica ieșeană va fi asigurată din fonduri europene. În cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027, Prioritatea 7. Nord – Est – O regiune mai atractivă, printr-un proiect pe care Consiliul Județean îl realizează în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.

Citește și Peste 14 milioane de lei în modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică a tramvaielor din zona Doi Băieţi – Dancu

“Va fi o provocare pentru constructori, care sunt puși în situația de a realiza o lucrare care va rămâne pentru eternitate. Dar am încredere că vor depăși orice fel de piedici. Mă bucur că Iașul va avea, în sfârșit, această Filarmonică reparată, așa cum mi-am dorit din suflet. Simt că inima Iașului începe din nou să bată pentru cultură’’, a declarat directorul general al Filarmonicii de Stat “Moldova’’ Iași, Bujor Prelipcean.

Potrivit contractului semnat procesul de reabilitarea și modernizare a Filarmonicii ieșene va fi de 19 luni. De la data Ordinului de începere a lucrărilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...