Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Inspectorii sanitar-veterinari, în control

Inspectorii sanitar-veterinari în control. În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale când, în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală crește, inspectorii sanitari veterinari din cadrul  D.S.V.S.A. Iaşi vor intensifica controalele sanitare veterinare. În vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate, carnea de miel și ouăle destinate consumului uman. Precum și alte alimente de origine animală.

Acțiunile de control oficial din această perioadă vizează operatorii economici care desfășoară activități în domeniul:

– producerii, manipulării și comercializării alimentelor specifice perioadei. Cu accent pe unitățile de abatorizare, procesare, carmangerii şi măcelării. Unități din sectorul peştelui, ouălor, unități de comercializare a alimentelor cu amănuntul de tip hyper/supermarket. Magazine alimentare, piețe agroalimentare etc., depozite, unități de alimentație publică (pensiuni, restaurante, cantine, catering etc.);

Citește și: Autoritățile sanitare veterinare din Iași au dispus confiscarea a 341 kg de pește alterat

– operatori din domeniul mişcării și comercializării animalelor vii destinate sacrificării (ovine, caprine, porcine etc.), din exploatațiile de origine către abatoarele/unităţile de tăiere autorizate și a circulației cărnii rezultate din sacrificarea acestor animale, în special a cărnii provenite din sacrificarea ovinelor la nivelul exploatațiilor de animale.

D.S.V.S.A  Iaşi, în scopul realizării obiectivelor specifice stabilite pentru această perioadă, a dispus o serie de măsuri tehnico-administrative, după cum urmează:

Informarea Instituţiei Prefectului judeţului Iaşi, Administrației piețelor de a se implica activ prin măsuri specifice la nivel teritorial. De a preveni și descuraja comerțului ilegal cu animale vii (miei şi iezi) și produse de origine animală în spații neamenajate. Inclusiv comerțul stradal şi de a sprijini amenajarea de puncte de sacrificare autorizate temporar.

Materialul complet pe BZI.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...