Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Interes redus la admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași continuă să se înregistreze o scădere a concurenței la admitere. În acest an, doar la două specializări mai există o concurență de peste doi candidați pe un loc, și anume la Medicină Generală și Medicină Dentară. Ca și în anii anteriori, la Farmacie doar jumătate din locuri sunt ocupate, în timp ce Bioingineria rămâne constantă în preferințele tinerilor.

Concurența la anumite specializări a scăzut semnificativ în ultimii ani. În 2024, a existat o diminuare de peste 40% a concurenței. Cea mai solicitată specializare rămâne Medicina Generală, cu o concurență de 2,8 candidați pe un loc în acest an, comparativ cu 3,72 în 2023. La Medicină Dentară, concurența este de 2,2 candidați pe un loc, față de 3,37 anul trecut.

Citește și: Urban Playfield va transforma parcul Palas într-o destinație dedicată recreerii.

Concurența la Asistent Medicină Generală a scăzut la 1,3 în acest an, de la 2,10 în 2023. Bioingineria rămâne constantă, cu 1,4 candidați pe un loc în acest an, comparativ cu 1,44 anul trecut, urcând în preferințele generale pe locul trei. Cu șase ani în urmă, înainte de pandemie, era pe locul șase. Farmacia rămâne neatractivă, doar jumătate din locuri fiind ocupate.

Depunerile de dosare s-au încheiat azi-noapte și pentru specializările cu durată mai mică de studii, de trei ani. Testul grilă va avea loc duminică, 21 iulie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...