Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Investiție de 55 milioane euro într-un parc eolian în comuna Ruginoasa

Investiție de 55 milioane euro într-un parc eolian în comuna Ruginoasa. Proiectul aparține SC Moldova Eolian SRL, deținută în totalitate de compania DTEK Renewables Interna­tional B.V., un investitor privat în energie din Ucraina. Proiectul eolian de la Ruginoasa (Iaşi) are o capacitate de 60 MW şi va fi dotat cu 10 turbine Vestas de 6 MW, cele mai mari montate până acum în România. Turbinele vor fi montate pe raza comunei Ruginoasa, în intravilanul localităților Ruginoasa, Dumbrăvița, Boldești, Hărmăneștii Vechi și Hărmăneștii Noi.

Investiţia va fi gata la începutul anului viitor şi va putea alimenta anual circa 43.000 de case. Potrivit unui comunicat al companiei, finanţarea este asigurată de austriecii de la Kommunalkredit, instituţie financiară axată pe zona de infrastructură.

„Producţia de energie verde cu scopul de a ajuta România pe calea tranziţiei energetice este un obiectiv al DTEK Renewables Interna­tional“, a declarat John Stuart, CEO al DTEK Renewables International.

citește și: Rețea de distrubiție a apei la Schitu Duca

Grupul DTEK aparține companiei System Capital Management Limited, care, la rândul ei, este deținută de Rinat Ahmetov. Potrivit Forbes, Ahmetov are o avere estimată la 4,3 miliarde euro. Ahmetov este cunoscut și pentru faptul că este președintele clubului de fotbal Șahtior Donețk. 

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv Instagram!

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...