Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

La Racla cu moaştele Sfintei Parascheva se aşteaptă să ajungă în pelerinaj aproximativ 300.000 de credincioşi

La Racla cu moaştele Sfintei Parascheva se aşteaptă să ajungă în pelerinaj aproximativ 300.000 de credincioşi.

La Iași a fost format dispozitivul integrat al structurilor din Ministerul de Interne care va interveni în municipiul și județ cu ocazia sărbătorilor locale și a Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Prefectul interimar de Iași, Felix Guzgă, a precizat că cele 120 de autocare cu pelerini din București sunt planificate să sosească la destinație în dimineața zilei de 8 octombrie, astfel încât aceștia să fie prezenți la ceremonia de scoatere din Catedrală a Raclei ce conține moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Felix Guzgă a adăugat că vor fi impuse restricții temporare de circulație pe arterele din municipiu în funcție de numărul de vehicule care vor ajunge la Iași.

Potrivit comandantului Brigăzii Mobile de Jandarmi din Bacău, generalul de brigadă Ion Sandu, înainte de Hramul Iașului vor fi trimiși la Iași și jandarmi din Brigada Mobilă de Jandarmi din Brașov.

Se estimează că în acest an vor ajunge aproximativ 300.000 de pelerini la Iași.

Citește și UAIC a deschis anul universitar 2024 – 2025 la Extensia Chișinău

Ne așteptăm per total, nu atingem recordul de anul trecut, dar undeva la 300.000 la toate activitățile pelerinaj, Sfânta Liturghie, Calea Sfinților și celelalte activități cumulat pe toată perioada, dar anticipăm și în acest an că vom avea în perioada 12, 13, 14 până pe 14 seara,  bulevardul Ferdinand și am luat în calcul inclusiv trecerea culoarului de pelerini pe Bulevardul Mihai I.„, a spus Ion Sandu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...