Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

La USAMV din Iași va fi prezentat un robot agricol autonom

La USAMV din Iași va fi prezentat un robot agricol autonom. Robotul, va fi denumit Ag Bot 5.115T2, și va fi prezentat pentru prima dată la Iași. Prezentarea se va desfășura în cadrul demonstrațiilor de la Stațiunea Didactică și de Practică pentru studenți de la Ezăreni.

Acesta face parte din cea mai recentă generație de roboți agricoli dezvoltați în Olanda și se distinge prin absența unei cabine, fiind controlat prin telecomandă de la distanță, inclusiv de pe smartphone sau tabletă. Ag Bot 5.115T2 este capabil să execute lucrări agricole în mod independent și autonom pe parcursul a 24 de ore pe zi.

Citește și: 78% dintre educatori trebuie să se ocupe de cazuri de bullying în rândul copiilor.

Robotul este echipat cu numeroși senzori de mișcare și tactili. Acesta este dotat și cu camere video frontale și posterioare pentru detectarea obstacolelor și asigurarea siguranței în timpul operațiunilor. Gerard Jităreanu, rectorul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, a subliniat importanța acestui proiect în contextul evoluțiilor tehnologice din agricultură și a confirmat prezentarea robotului în cadrul evenimentului desfășurat în iulie 2024.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...