Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

La USAMV din Iași va fi prezentat un robot agricol autonom

La USAMV din Iași va fi prezentat un robot agricol autonom. Robotul, va fi denumit Ag Bot 5.115T2, și va fi prezentat pentru prima dată la Iași. Prezentarea se va desfășura în cadrul demonstrațiilor de la Stațiunea Didactică și de Practică pentru studenți de la Ezăreni.

Acesta face parte din cea mai recentă generație de roboți agricoli dezvoltați în Olanda și se distinge prin absența unei cabine, fiind controlat prin telecomandă de la distanță, inclusiv de pe smartphone sau tabletă. Ag Bot 5.115T2 este capabil să execute lucrări agricole în mod independent și autonom pe parcursul a 24 de ore pe zi.

Citește și: 78% dintre educatori trebuie să se ocupe de cazuri de bullying în rândul copiilor.

Robotul este echipat cu numeroși senzori de mișcare și tactili. Acesta este dotat și cu camere video frontale și posterioare pentru detectarea obstacolelor și asigurarea siguranței în timpul operațiunilor. Gerard Jităreanu, rectorul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, a subliniat importanța acestui proiect în contextul evoluțiilor tehnologice din agricultură și a confirmat prezentarea robotului în cadrul evenimentului desfășurat în iulie 2024.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Popricani
Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/8490e09b2d3edb5304878a32c7ad9a35.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130