Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Liber la comerț ambulant în centrul Municipiului Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani a luat lansat în dezbatere public un proiect de hotărâre a Consiliului Local prin care se dă liber la comerțul stradal în centrul urbei. Este vorba despre o modificare a unei hotărâri din 2014. Se interzicea acest lucru pe străzile Moldova și Ștefan cel Mare de la semafoarele vechi la Spitalul Municipal de Urgență și pe esplanadă.

Măsura a fost luată la acea dată după ce deținătorii florăriilor de pe strada Ștefan cel Mare s-au arătat deranjați. În perioada lunii februarie și martie, dar și cu ocazia unor sărbători religioase, comercianților ambulanți de flori li se închiriau de către Primărie suprafețe de teren în imediata apropiere a florăriilor.

Citește și despre: Bani pentru drumul județean din Coarnele Caprei.

Acum însă, Primăria Municipiului Pașcani vrea să renunțe la această interdicție. Motivul este că nu toate solicitările de închiriere a domeniului public pot fi onorate. Nu se referă la comerțul cu flori, ci la cel alimentar.

Cei interesați de această propunere legislativă pot face propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare. Toate acestea privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională până la data de 03 August 2023.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi primul care află informațiile despre județul Iași!

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...