Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Liviu Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale Iași, a încetat din viață

Liviu Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale Iași, a încetat din viață astăzi, la doar 57 de ani. A dus o luptă crâncenă, cu o boală nemiloasă. Acesta a fost condamnat alături de fostul primar, Gheorghe Nichita, în celebrul dosar „Amanta”.

Potrivit DNA, „în perioada 25 decembrie 2013 – 30 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, abuzând de funcția deținută, respectiv primar al Municipiului Iași, l-a determinat pe inculpatul Hliboceanu Liviu Mihai să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu prin folosirea necorespunzătoare a resurselor materiale și umane ale Poliției Locale a Municipiului Iași”.

Procurorii DNA îl acuzau pe Gheorghe Nichita că folosea angajați ai Poliției Locale să o urmărească pe fosta iubită, Adina Samson.

Vezi o altă știre: Jeni a început chimioterapia dar mai are nevoie de noi!

„Concret, primarul Nichita Gheorghe l-a determinat pe directorul general al Poliției Locale Iași, Hliboceanu Liviu Mihai, să dispună personal funcționarilor din cadrul Poliției Locale a Municipiului Iași, să efectueze activități de investigații în teren sau de supraveghere operativă a unei persoane și a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale Poliției Locale a Municipiului Iași”, mai susțineau procurorii DNA.

În august 2022, Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în acest dosar. Liviu Hliboceanu a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Astăzi, lumea jurnalismului și a administrației locale îl plânge pe Liviu Hliboceanu. Acesta și-a încheiat parcursul terestru la o vârstă prea fragedă.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași
Primăria Iași

decembrie 8, 2023

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie...
Primăria Țuțora