Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Școală nouă la Brăești

Școală nouă la Brăești. Valoarea investiției este de 12 milioane de lei și este asigurată de către Compania Națională de Investiții.

„Necesitatea şi oportunitatea acestei investiţii derivă din faptul că localitatea nu dispune în prezent de un număr suficient de locuri pentru elevi şi preşcolari”, se arată în caietul de sarcini.

citește și: O grădiniță din Iași va avea bazin de înot

Noua școală din Brăești ce urmează a fi construită va asigura spaţiul educativ necesar unui număr de 198 elevi/tură şi a unui număr de 24 de preşcolari. Școala va fi amplasată în satul Cristești din comuna Brăiești, lângă școala veche.

Școala veche are peste 40 de ani de funcționare și nu corespunde ceințelor actuale de igienă. Toaleta este în curte, elevii învață în două schimburi, iar despre teren de sport nici vorbă. Clădirea nouă, ce urmează a fi construită va avea două niveluri, parter şi etaj. Aici se vor regăsi opt săli de clasă şi două pentru grupele de grădiniţă, grupuri sanitare, bibliotecă şi sală de lectură, cancelaria, cabinetul medical, vestiare. Durata contractului este de 51 de luni. Trei luni pentru proiectare şi 12 pentru execuţie, urmate de o perioadă de garanţie de trei ani. 

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...