Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Lucrări de înlocuire a conductelor de apă potabilă

Lucrări de înlocuire a conductelor de apă potabilă. În perioada următoare, vor începe lucrări de înlocuire a conductelor de apă potabilă și a căminelor de vane și branșament în cartierul Mircea cel Bătrân și pe străzile din jur, parte a „Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, în perioada 2014-2020” – Etapa II, cofinanțat prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, anunță ApaVital.

Lucrările vor afecta străzi precum Cerna, Mircea cel Bătrân, Bradului, Libertății și altele. Proiectul, autorizat de Consiliul Județean Iași și gestionat de firma CONEST SA, va dura 20 de luni, începând cu 3 octombrie 2023.

Citește și: Miliardarul Ștefan Vuza și-a exprimat interesul pentru sistemul de termoficare din Iași

Acesta continuă Etapa I implementată prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Tot acesta a fost finalizat la 31 decembrie 2023, și este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune.

Valoarea totală a contractului este de 2,4 miliarde de lei, din care 1,6 miliarde de lei provin din fonduri europene, 254,2 milioane de lei din bugetul național și 39,1 milioane de lei de la ApaVital. Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare, contribuind la protejarea mediului și la dezvoltarea economică a zonei. ApaVital își cere scuze pentru eventualul disconfort și promite să finalizeze lucrările cât mai repede.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...