Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Mai multe străzi din comuna Trifești vor fi reabilitate cu 1,4 milioane de euro

Mai multe străzi din comuna Trifești vor fi reabilitate cu 1,4 milioane de euro.

Drumurile din județul Iași vor beneficia de o nouă alocare de fonduri. În luna februarie 2024, va avea loc o licitație pentru a selecta firma responsabilă de reabilitarea a 12 străduțe din comuna Trifești. Un criteriu important de departajare a ofertelor în cadrul acestui proces va fi prețul cel mai mic propus. Actualmente, starea drumurilor este foarte proastă.

Citește și CFR: 11 trenuri anulate pe zona SRCF Iași

O nouă serie de drumuri are ca obiectiv modernizarea cu ajutorul fondurilor guvernamentale. Astfel, în data de 02.02.2024, autoritățile locale de la Primăria comunei Trifești intenționează să organizeze o licitație pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 7.311.632 de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, echivalentul a aproape 1,4 milioane de euro. Proiectul va fi atribuit constructorului care va prezenta oferta cu cel mai mic preț.

Străzile propuse pentru modernizare sunt într-o stare precară

Conform caietului de sarcini, străzile propuse pentru modernizare sunt într-o stare precară, fiind alcătuite din piatră spartă contaminată cu pământ. Acestea prezintă o degradare constantă, iar străzile la nivel de pământ devin impracticabile frecvent după condiții meteorologice nefavorabile. Din cauza lipsei unei îmbrăcăminte rutiere adecvate, a capacității reduse de susținere a infrastructurii rutiere existente și a acțiunii factorilor climatici, drumurile s-au deteriorat în timp, ceea ce poate pune în pericol sănătatea și siguranța locuitorilor.

Peste aproape 5 kilometri de drumuri din județul Iași vor beneficia de lucrări de reabilitare

Se vor efectua lucrări de intervenție pe un total de 12 străzi. Acestea includ străzile Energiei, Bazarului, Cimitirului, Cantonului (sat Trifești), Moșiei, Veseliei, Școlii, Păuleni (sat Zaboloteni), Spre Dig, Prutului (sat Hermeziu), Hătașului și Pescarilor (sat Vladomira). Lungimea totală a drumurilor care vor fi reparate este de 4.965 de metri.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Popricani
Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/67ee63b817856343b523fcaed24e838a.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130