Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Marți dimineață, Sfintele moaște vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană și așezate spre venerare

Marți dimineață, Sfintele moaște vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană și așezate spre venerare.

Începând de luni va începe pelerinajul dedicat Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Marți dimineață, începând cu ora 6:00, Sfintele moaște vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană și așezate spre venerare, pe un catafalc în curtea lăcașului de cult.

Potrivit vicarului administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, Marian Timofte, se estimează că aproximativ 5.000 de pelerini vor participa la evenimentele religioase care vor avea loc în curând.

Următorul eveniment important este pe 9 octombrie. Miercuri, vor sosi Sfintele moaște ale Sfântului Mucenic Pantelimon de la Mănăstirea Sfântul Pavel din Muntele Athos la ora 20:00, miercuri atunci, va fi o slujbă de primire a Sfintelor moaște, apoi procesiunea Calea Sfinților va avea loc vineri pe 11 octombrie, la ora 19:00, de asemenea pe traseul care este deja cunoscut ieșenilor cel puțin de vreo 10 ani încoace, în zona centrală a orașului. Desigur, cel mai important moment, este săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, din ziua de 14 octombrie„, a spus Marian Timofte.

La fel ca și în anii anteriori, Sfânta Liturghie dedicată Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva va avea loc în aer liber, pe Pietonalul „Ștefan cel Mare” din Iași.

Citește și Noi echipamente de modernizare a laboratorului de radiologie la Spitalul Clinic de Recuperare Iași

Evenimentele religioase se vor încheia marți, 15 octombrie, cu aducerea moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva înapoi în Catedrala Mitropolitană.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...