Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de caniculă

Măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de caniculă. Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că a activat imediat planul de măsuri pentru a diminua efectele negative provocate de caniculă asupra populației. Aproximativ 1.500 de persoane sunt monitorizate pentru a se asigura că acestea fac față condițiilor extreme. Măsurile adoptate includ deschiderea centrelor de cartier în cinci puncte principale ale orașului (Alexandru cel Bun, Tătărași, Frumoasa, Păcurari și Nicolina), unde sunt disponibile camere climatizate și apă potabilă.

Vezi și: Cod galben de caniculă.

Măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de caniculă

Împreună cu Direcția de Asistență Socială, se monitorizează persoanele în vârstă singure pentru a le oferi suport. Inclusiv cumpărarea de alimente și apă. Compania de transport public va distribui apă potabilă la capetele de traseu. Poliția Locală va supraveghea activitatea și va asigura sprijinul pentru persoanele fără adăpost. Fântânile arteziene și cișmelele din oraș vor fi funcționale și pe timp de noapte până la ora 24:00 în perioadele cu cod portocaliu de caniculă. De asemenea, traficul greu va fi restricționat între orele 11:00 și 17:00 în acele zile. Astfel, interzicând circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Popricani
Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/89c4483c97233e82669554a1694d8034.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130