Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie Iași au reușit să salveze viața unei fetițe în vârstă de 3 ani

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie Iași au reușit să salveze viața unei fetițe în vârstă de 3 ani. Aceștia au efectuat o intervenție medicală miraculoasă, salvând viața unei fetițe de numai trei ani diagnosticată cu o tumoare severă. Cazul a fost extrem de dificil, deoarece micuța pacientă avea și o răceală puternică la plămâni.

Sub conducerea managerului Spitalului, Conf. Univ. Dr. Lucian Eva, echipa medicală a reușit o intervenție chirurgicală remarcabilă, salvând astfel viața fetiței. În ciuda complexității intervenției, medicii au demonstrat încă o dată prin eforturile lor eroice, capacitatea de a salva o viață. Cu fiecare mișcare precisă a bisturiului, echipa a simțit sprijinul micuței pacient. Rezultatele au fost uimitoare, iar Erika a dovedit că este o adevărată luptătoare.

Operația a fost una complexă

„Echipa medicală a trecut prin momente de stres, deoarece exista riscul de a pierde acest copil din cauza infecției pulmonare asociate tumorii. Operația a fost una complexă, iar pregătirea preoperatorie a durat ceva timp, deoarece fetița avea și o bronhopneumonie care a trebuit tratată înainte de intervenția chirurgicală. După stabilizarea stării pulmonare, am efectuat intervenția chirurgicală, dar tumoarea era extinsă din trunchiul cerebral până la nivelul celei de-a cincea vertebre cervicale, ceea ce a făcut rezecția tumorală dificilă și delicată”, a explicat Conf. Univ. Dr. Lucian Eva.

Vezi și: Şapte blocuri noi între Iaşi şi Valea Lupului. Se anunţă dezbateri aprinse: nemulţumiri mari ale vecinilor de la case

Rezecția tumorală a fost realizată cu grijă, iar aproximativ 80% din tumoare a fost îndepărtată, fără a lăsa deficite neurologice. Această experiență remarcabilă evidențiază puterea de vindecare a copiilor și devotamentul echipei medicale de la Spitalul din Iași.

După operație, fetița se află în proces de recuperare, bucurându-se acum de o nouă șansă la viață. Părinții ei sunt profund recunoscători echipei medicale pentru eforturile depuse și pentru faptul că micuța lor se recuperează cu bine. Această poveste impresionantă subliniază impactul extraordinar pe care îngrijirea medicală îl poate avea în viața noastră și ne reamintește de importanța vitală a sănătății și a îngrijirii medicale adecvate.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...