Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Mihai Balan calcă în picioare Legea electorală

Mihai Balan calcă în picioare Legea electorală. Este profund dezamăgitor să constatăm că primarul comunei Bârnova, Mihai Balan, alege să ignore cu desăvârșire respectarea legii în detrimentul cetățenilor pe care ar trebui să-i servească. Într-o demonstrație flagrantă de dispreț față de regulile democratice și de nepăsare față de statul de drept, primarul Balan a decis să păstreze bannerele electorale în locurile publice și private din comună. Astfel încălcând clar prevederile Legii electorale.

Deși legislația electorală este clară în ceea ce privește interzicerea materialelor de propagandă electorală în afara celor reglementate, primarul Balan alege să sfideze aceste reguli. În acest mod demonstrând o lipsă de respect nu numai față de lege, ci și față de cetățenii. Cei pe care ar trebui să-i reprezinte și să-i slujească.

Vezi și: Opt candidați pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Prin această atitudine iresponsabilă, primarul Mihai Balan nu numai că arată un dispreț total față de valorile democrației și statului de drept. Acesta arată un dispreț față de încrederea pe care cetățenii i-au acordat-o atunci când l-au ales în funcția de primar. În loc să fie un exemplu de respect pentru lege și pentru regulile democratice, primarul Balan alege să fie un exemplu de dispreț și nepăsare.

Este inacceptabil

Este inacceptabil ca un primar să încalce în mod atât de evident și de sfidător legea. Ignorând cu bună știință termenul limită pentru eliminarea materialelor de propagandă electorală. Această atitudine nu numai că subminează integritatea procesului electoral. Arată un dispreț total față de principiile de bază ale democrației.

Este imperativ ca autoritățile competente să ia măsuri imediate pentru a asigura respectarea legii și pentru a sancționa aceste încălcări grave ale regulilor electorale. Cetățenii merită să aibă încredere în faptul că alegerile sunt corecte și echitabile. Comportamentul primarului Balan este departe de a oferi această încredere.

În concluzie, atitudinea primarului Mihai Balan de a ignora cu desăvârșire respectarea legii electorale este inacceptabilă. Acesata trebuie condamnată în cei mai duri termeni. Este timpul ca primarul să fie tras la răspundere pentru acțiunile sale. Trebuie să fie făcut să înțeleagă că nimeni nu este deasupra legii. Respectarea acesteia este fundamentală pentru funcționarea unei societăți democratice și transparente.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

Primăria Iași

mai 17, 2024

În perioada 16-19 mai se vor duela...
Primăria Moțca

mai 17, 2024

Sâmbătă, 18 mai, în comuna Moțca, va...
Primăria Schitu Duca

mai 17, 2024

Săptămâna aceasta, au demarat lucrările pe un...