Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Mii de pelerini la Mănăstirea Vlădiceni

Dacă ajungi în comuna Tomești, unul din locurile care trebuie vizitate este Poiana Vlădicăi, acolo unde se înalță Mănăstirea Vladiceni. Mii de pelerini calcă pragul așezământului de cult în căutarea liniștii sufletești. Pentru că aici, în mijlocul naturii, totul te îndeamnă la meditație.

Vocea blândă a părintelui Calistrat te învăluie ca o mantie de mătase și îți liniștește sufletul. La Mănăstirea Vlădiceni poți ajunge fie dinspre Iași, pe drumul 3 Fântâni (cunoscut și ca drumul hoților), fie dinspre Tomești. Nu este recomandat a merge pe jos, deoarece drumul nu are trotuare și este intens circulat, strada fiind un fel de centură a municipiului Iași. Dar, odată ajuns în curtea mănăstirii, totul capătă o altă dimensiune. Poate și pentru că mănăstirea impune un respect deosebit.

Sunt vestite slujbele de miercuri seara ale părintelui Calistrat, când oficiază Taina Sfântului Maslu. În interior, pe lângă racla argitantă cu părticele din moaștele Sf. Ioan Evanghelitul, Sf. Mina și Sf. Chiriachi, se regăsesc și obiecte cu valoare de patrimoniu: o Evanghelie din anul 1821 îmbrăcată în alamă și emailată, dar și o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul în brațe pictată pe Muntele Athos după modelul unei vechi icoane făcătoare de minuni de la Schitul românesc Prodromu. La mănăstirea Vlădiceni, timpul pare a sta pe loc. Dacă vei vizita acest lăcaș sfânt, sigur vei reveni aici, unde sufletul găsește alinare.

Citește despre proiectul POIM „Școala – mediu sigur și sănătos de învățare” din comuna Tătăruși.

Primăria Cotnari
Primăria Coarnele Caprei

septembrie 21, 2023

Biciclete pentru copii ai căror părinți lucrează...
Primăria Rediu

septembrie 21, 2023

Concursul de angajare unde există suspiciuni de...
Primăria Neculce

septembrie 21, 2023

Campania Națională „Comune curate” ajunge în comuna...