Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

VIDEO: Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, în dialog social la Iași

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, în dialog social la Iași. Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu a participat ieri la ședința Comisiei de Dialog Social, desfășurată la Iași. Ședința a avut loc la sediul Instituției Prefectului județului Iași și a reunit mai mulți oficiali locali. Reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean și ai altor instituții locale au fost prezenți la această întâlnire importantă.
Discuțiile s-au concentrat pe noua lege a pensiilor și parcursul noii legi a salarizării în sectorul public. Ministrul Muncii a subliniat importanța acestor legi pentru bunăstarea socială și economică a cetățenilor din județ. De asemenea, au fost abordate teme privind muncă, ocupare și formare profesională în contextul actual al pieței muncii. Participanții au discutat despre măsurile necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și creșterea angajabilității în rândul tinerilor.
Simona Oprescu a subliniat nevoia de colaborare între autoritățile locale și centrale pentru implementarea eficientă a noilor legi. Au fost discutate și provocările întâmpinate în aplicarea noilor reglementări și soluțiile posibile pentru depășirea acestora. La finalul ședinței, oficialii au ieșit și printre ieșeni pentru a le asculta direct problemele și sugestiile.

Vezi și: Comuna Grajduri implementează noi proiecte de dezvoltare.

Întâlnirea cu cetățenii a fost o ocazie de a înțelege mai bine nevoile și preocupările acestora.


Ministrul Muncii a declarat că feedback-ul cetățenilor este esențial pentru îmbunătățirea politicilor publice. Cetățenii prezenți au avut ocazia să discute direct cu oficialii despre problemele lor cotidiene și așteptările lor. Această inițiativă de dialog deschis este parte a eforturilor de transparență și comunicare directă cu comunitatea locală. Ministrul a promis să ia în considerare toate sugestiile primite și să continue dialogul cu cetățenii.


Autoritățile locale au reafirmat angajamentul lor pentru sprijinirea inițiativelor care vizează bunăstarea locuitorilor județului. Discuțiile constructive de ieri sunt un pas important în direcția unor politici mai eficiente și incluzive. Ministrul Oprescu a subliniat că doar prin colaborare și dialog pot fi găsite cele mai bune soluții. Ședința și întâlnirea cu ieșenii au fost considerate un succes de către toți participanții.
Acțiuni similare vor fi organizate și în alte județe pentru a colecta feedback-ul direct al cetățenilor.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...