Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Miroslava vs județul Iași

Cu o populație de 2,2% din populația totală a Iașului, Miroslava s-a plasat pe locul al doilea în topul unităților administrativ teritoriale din Județul Iași. Acestea sunt ordonate descrescător după cifra de afaceri realizată în 2022. 

De fapt, datele analizate după statisticile din Breviarul Economic publicat de Camera de Comerț și Industrie Iași pentru anul 2022 arată că trei sferturi din veniturile totale ale județului au fost generate de firmele active din Municipiul Iași și din Miroslava.

Citește și despre: Dezbatere pe problemele diasporei la Iași.

Din “tortul” cifrei de afaceri de 8,7 miliarde de euro – care reprezintă volumul total al veniturilor realizate anul trecut de firmele din județul Iași – partea leului îi revine Municipiului Iași. În municipiu erau active anul trecut 13.620 de firme, adică 62% dintr-un total de 21.994.

După municipiul reședință de județ, cea mai importantă pondere la cifra totală de afaceri o are comuna Miroslava. Al doilea municipiu, Pașcani, a realizat mai puțin de jumătate din cifra de afaceri a comunei situată la 8 km de Iași.

Care este firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Iași?

Miroslava găzduiește firma cu cea mai mare cifră de afaceri din județul Iași, anume BorgWarner România SRL. Cifra de afaceri a acesteia pe anul 2022 reprezintă 41% din totalul realizat la nivelul întregii comune. În plus, comuna avea anul trecut 1379 de societăți comerciale active, conform Breviarului Economic al Județului Iași, întocmit de Camera de Comerț și Industrie. Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău și Podu Iloaiei aveau cumulat 1.240 de firme active.

Citește și despre: Iluminat public modern pentru orașul Târgu Frumos.

Comunele Valea Lupului și Tomești, de exemplu, care sunt situate la 9 km, respectiv 10 km de Municipiul Iași, s-au clasat pe locurile 4 și 5 în topul unităților administrativ teritoriale din județ. Orașul Târgu Frumos este pe locul al șaselea. Acesta a realizat prin firmele sale o cifră de afaceri de 122 de milioane de euro. Asta înseamnă cu 66 de milioane de euro mai mică decât cea din Tomești. De asemenea, cu peste 96 de milioane de euro mai mică decât cea obținută de firmele din Valea Lupului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat din județul tău!

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...