Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Modernizarea și extinderea Colegiului „Mihai Eminescu”

Modernizarea și extinderea Colegiului „Mihai Eminescu”

Modernizarea și Extinderea Colegiului „Mihai Eminescu” – Proiect de 28,7 milioane de lei cu Fonduri Europene

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași va beneficia de o modernizare semnificativă și de extinderea spațiilor educaționale. Proiectul, finanțat prin fonduri europene alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), include lucrări la patru clădiri ale colegiului: Corp A, Corp C Internat, Corp D Laborator și Sala de sport.

Recent a fost semnat contractul pentru reabilitarea termică și eficientizarea energetică a acestei instituții de învățământ. Contractul a fost adjudecat de SC Katar Conneg SRL, pentru suma de 15,9 milioane de lei fără TVA (18,9 milioane de lei cu TVA). Valoarea totală a proiectului se ridică acum la 28,7 milioane de lei, din care 19,3 milioane de lei sunt fonduri europene.

Citește și: Blocurile ANL din Grădinari vor beneficia de utilități complete

Primarul Mihai Chirica a declarat că extinderea Corpului A va adăuga 1.440 de metri pătrați, incluzând 8 noi săli de clasă și spații tehnice și de depozitare.

Noua aripă a clădirii va implementa soluții avansate pentru eficiență energetică. Vizând astfel, o reducere de 20% a costurilor de exploatare și o scădere cu 32% a emisiilor de dioxid de carbon.

În cadrul aceleași componente a PNRR, Primăria Iași a câștigat fonduri și pentru alte proiecte educaționale. Acestea includ modernizarea Colegiului „Garabet Ibrăileanu”. De asemenea, inlud și extinderea Liceului Teoretic „Miron Costin”. Valoare totală este de aproximativ 43,2 milioane de lei pentru cele trei investiții.

De asemenea, Primăria Iași a obținut 88,7 milioane de lei (aproximativ 17,7 milioane de euro). Toate acestea pentru dotarea a 63 de unități de învățământ preuniversitar cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. În total, fondurile atrase pentru domeniul educațional prin PNRR se ridică la 261,6 milioane de lei (52,8 milioane de euro).

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...