Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Modernizări de drumuri în Comarna

Primăria comunei Comarna, județul Iași, anunță investiții în infrastructura rutieră. Recent, a fost finalizată licitația pentru modernizarea mai multor drumuri din localitate. Valoarea estimată a contractului a fost de 6.275.640 de lei, aproape 1,2 milioane de euro. Fondurile sunt asigurate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. O singură ofertă a fost depusă în cadrul procedurii.

„Beneficiile anticipate de autoritatea contractantă constau în: creșterea vitezei de circulație, reducerea consumului de carburanți, lubrifianți, piese de schimb, prelungirea duratei de viață a autovehiculelor, reducerea costurilor de operare a transportului, reducerea costurilor de exploatare, reducerea ratei accidentelor prin adoptarea de măsuri de siguranță, îmbunătățirea accesibilității pe teritoriu, asigurarea măsurilor pentru protecția mediului prin reducerea nivelului de praf, zgomot, noxe, preluarea și descărcarea apelor pluviale, impact direct și indirect asupra dezvoltării economice, sociale și culturale, creșterea nivelului investițional și atragerea de noi investitori autohtoni și străini, care să contribuie la dezvoltarea zonei”, se arată în caietul de sarcini, menționat de către BZI.

Citiți un alt articol: Bani pentru străzi și canalizare.

Conform proiectului demarat de Primăria comunei Comarna, se va interveni pe 12 drumuri cu o lungime de 3,2 kilometri. Firma care a câștigat contractul va realiza și proiectul tehnic.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primăria Cotnari
Primăria Coarnele Caprei

septembrie 21, 2023

Biciclete pentru copii ai căror părinți lucrează...
Primăria Rediu

septembrie 21, 2023

Concursul de angajare unde există suspiciuni de...
Primăria Neculce

septembrie 21, 2023

Campania Națională „Comune curate” ajunge în comuna...