Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Modificări în marcajele rutiere: apar popice pe bulevardul Dacia și strada Petre Andrei, trecere nouă de pietoni pe șoseaua Ciric

Modificări în marcajele rutiere: apar popice pe bulevardul Dacia și strada Petre Andrei, trecere nouă de pietoni pe șoseaua Ciric.

Primăria Iași va instala, în viitorul apropiat, popice pe două dintre cele mai importante străzi ale municipiului. Acestea sunt bulevardul Dacia și strada Petre Andrei, unde se vor amplasa delimitatori stradali înainte și după fiecare trecere de pietoni, pe o distanță de aproximativ 25 de metri.

Bulevardul Dacia, una dintre cele mai aglomerate artere din oraș

Comisia de circulație a Primăriei Iași a luat decizia de a implementa noi modificări în privința traficului din oraș. Aceste modificări au fost propuse de cetățeni, prin intermediul primăriei, și au fost votate după ce au fost analizate în detaliu. Așadar, începând cu săptămânile următoare, șoferii vor fi interziși să parcheze în apropierea trecerilor de pietoni de pe cele două străzi.

Citește și FOTO. Au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a sălii de sport a Colegiului „Garabet Ibrăileanu”

Pe bulevardul Dacia mașinile erau parcate în apropierea trecerilor de pietoni, punând în pericol viața pietonilor care încercau să traverseze strada. Șoferii erau în imposibilitatea de a observa atunci când cineva încerca să treacă. Bulevardul Dacia este una dintre cele mai aglomerate artere din oraș, iar implementarea acestei hotărâri cert va stârni nemulțumirea șoferilor. Recent, au avut loc modificări și în două intersecții importante ale orașului.

Popice în apropierea Liceului de Informatică „Grigore Moisil”

Pe strada Petre Andrei din Copou, popicele vor fi instalate în apropierea Liceului de Informatică „Grigore Moisil”.

În zona intersecției dintre șoseaua Ciric și Trecătoarea Fântânelor se află un mic pod pe care localnicii folosesc pentru a ajunge la biserică. Cu toate acestea, traversarea era ilegală de fiecare dată, deoarece nu exista trecere pentru pietoni. Recent, cei de la primărie au luat în considerare propunerea comunității și au decis să amplaseze o trecere de pietoni în această zonă.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...