Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Montarea sistemului de semaforizare la Podu Iloaiei a fost finalizat. Când va fi acesta funcțional

Montarea sistemului de semaforizare la Podu Iloaiei a fost finalizat. Când va fi acesta funcțional.

Montarea sistemului de semaforizare la cele trei intersecții de la Podu Iloaiei, de-a lungul Străzii Petru Rareș, lângă Primărie și pe Drumul Județean 281 către Erbiceni, a fost finalizată de către constructorul desemnat.

Se va proceda la instalarea indicatoarelor de avertizare, iar în zilele următoare va fi efectuată montarea branșamentelor de către furnizorul de energie electrică.

Citește și Lucrările de reabilitare a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 13 din Tătărași se apropie de finalizare

Implementarea proiectului de semaforizare la Podu Iloaiei are drept scop reducerea timpilor de tranzitare a localității și este premergătoare celorlalte soluții pe termen mediu și lung avute în vedere de DRDP Iași, respectiv construirea unei variante ocolitoare sau Autostrada A8, Ungheni – Tg. Neamț.

Testarea sistemului provizoriu de semaforizare a fost făcută astă-vară pe parcursul a trei zile (14, 16 și 17 iulie). Punctele principale au fost cele două intersecții din oraș (cu Str. Petru Rareș, respectiv cu Str. Cuza Vodă și Str. Traian, în zona Primăriei). Ulterior, a fost adăugată și semaforizarea intersecției cu DJ 281, spre Erbiceni (la intrarea în oraș dinspre Lețcani).

Atunci au fost montate 22 de semafoare (pentru mașini și pietoni), măsurătorile fiind „puse la dispoziție cu titlu gratuit de principalii parteneri în proiect – Asociația HaiCăSePoate și compania Red Spektrum

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...