Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Motivul descinderilor DGA: concursul pentru funcția de arhitect șef ar fi fost trucat

Concursul de angajare unde există suspiciuni de fraudare și care ar fi generat și descinderile de astăzi a ofițerilor Direcției Generale Anticorupție la Primăria Rediu este cel pentru ocuparea funcției de arhitect șef. Există suspiciuni cum că ar fi fost trucat concursul astfel încît postul să-i parvină lui Bogdan Brîndușescu.

Vezi și: Descinderi DGA la Primăria Rediu.

La selecție, s-ar fi înscris mai multe persoane dar singurul care a trecut de proba scrisă a fost Bogdan Brîndușescu. Acesta urma ca astăzi să susțină proba de interviu. Consilierul local Liviu Dobre, membru în comisia de urbanism și președinte PMP Rediu a susținut că perchezițiile care vizează concursurile de angajare de la Primărie ar trebui făcute frecvent. Tot Liviu Dobre a spus că un astfel de caz este cel al arhitectului șef al comunei.

Declarațiile Consilierului Local Liviu Dobre

“Mă aflu în Comuna Rediu, Jud. Iași, unde astăzi se realizează verificări ofițerilor DGA.

Am atras atenția și o atrag în continuare, legat de concursurile de angajare, asupra cărora ar trebui realizate percheziții frecvente. Un caz în acest sens este cel al arhitectului șef din cadrul Comisiei de Urbanism, o persoană fără studii în domeniu și care fie este pus în funcție, fie revocat, iar pus în funcție și iar revocat, în funcție deci de care documente necesită semnături.

Mai mult decât atât, se emit Avize de oportunitate, Aviz unic, Aviz Arhitect Șef etc. Acestea sunt strâns legate de procedura de autorizare a PUZ-urilor. Ar trebui date numai în urma convocărilor Comisiei de Urbanism și a avizelor oferite de Comisiile de Specialitate. Ceea ce nu a fost și nu este cazul, din nefericire.

Citește și: Primarul din Rediu în fața instanței pentru a restabili ordinea în administrația locală.

Totodată, documentele puse la dispoziție în cadrul ședințelor de Consiliu nici nu prezintă date corecte ale persoanelor, fiind inserate autorizații de construire și certificate de urbanism greșite și așa mai departe.

Am realizat sesizări către instituțiile superioare, primind răspunsuri afirmative legat de neregulile pe care le-am constatat. În lumina celor spuse, las pe mâna ofițerilor DGA și legii să își realizeze munca în speranța prevenției nerespectării normelor”, a scris Liviu Dobre pe pagina sa de facebook.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județul tău!

Primăria Iași

iulie 22, 2024

Primăria Iași continuă să asigure termoficarea orașului...

iulie 22, 2024

LOTO 6/49 din 21 iulie. Duminica, 21...