Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Mulțime de credincioși la pelerinajul Sfintei Parascheva

Agitație intensă la Pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iași. Credincioșii aduc cu ei diverse haine și obiecte, dornici să le treacă peste racla cu moaște.

Aseară, un sobor de preoți a purtat cu evlavie racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva pe kilometri întregi, în solemnă procesiune numită „Calea Sfinților”. Peste 48.000 de suflete s-au închinat în primele două zile ale acestui pelerinaj sacru. Momentul de așteptare nu e prea îndelungat acum. Aproximativ 1.500 de credincioși așteaptă. Se estimează o așteptare de aproximativ o oră, poate chiar o oră și jumătate, până la acest loc de închinare.

Atmosfera este plină de reverență, lăsându-le participanților timp să se închine, să-și treacă obiectele pe lângă raclă și apoi să le dăruiască celorlalți care nu au putut fi prezenți.

Vezi programul sărbătrii Sfintei Cuvioase Parascheva: Iași, 7-15 octombrie 2023.

Se preconizează că numărul pelerinilor va crește. Mai ales de miercuri, ziua în care tradiția spune că puterile Sfintei Cuvioase Parascheva ating apogeul, fiind o zi dorită de mulți pentru pelerinaj. Recunoștința lor s-a adresat ajutorului primit în acest an și rugăciunilor pentru liniște și pace în lume. Credincioșii, care au așteptat cu răbdare, au înfruntat ploaia și frigul pentru a se închina la Sfânta Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, care i-a sprijinit în clipele dificile.

Conform estimărilor organizatorilor, aproximativ 30.000 de suflete s-au închinat în primele ore ale acestui pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva din acest an.

În această dimineață, rândul s-a mai subțiat față de ziua de ieri, fiind aproximativ 1.200 de persoane în așteptare. Cu toate acestea, Mitropolia Moldovei și Bucovinei anticipază că astăzi va fi una dintre cele mai aglomerate zile ale pelerinajului.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Iași
Primăria Iași

decembrie 8, 2023

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie...
Primăria Țuțora