Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Municipalitatea alocă suma de 135.000 lei pentru organizarea evenimentelor publice de pe 24 ianuarie de la Iași

Municipalitatea alocă suma de 135.000 lei pentru organizarea evenimentelor publice de pe 24 ianuarie de la Iași. Consiliul Local Iași a aprobat organizarea evenimentelor publice dedicate zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române.

Desfășurate în Piața Unirii, manifestările zilei de 24 ianuarie 2024 vor începe cu o slujbă de Te Deum oficiată de ierarhi, preoţi şi diaconi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi ai Episcopiei Romano-Catolice de laşi. Serviciul religios fiind urmat de alocuţiuni ale oficialităților privind semnificaţia zilei de 24 ianuarie.

Citește și Unde vor fi restricții de circulație în noaptea de Revelion la Iași. Vezi programul CTP

Programul va continua cu depunerea de coroane, jerbe şi buchete de flori la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru loan Cuza. Apoi urmând defilarea detaşamentelor militare. Punctul culminant al zilei va fi marcat de intonarea Imnului Principatelor Române, Hora Unirii, şi prinderea în hora populară a participanţilor la eveniment.

Ulterior, la Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi va avea loc o slujbă de pomenire a făuritorilor Unirii şi depunerea de coroane la mormântul domnitorului Alexandru loan Cuza. De asemenea, vor fi organizate o masă populară și un concert. Acesta va fi susținut de soliști renumiţi de muzică populară din zona Moldovei şi Basarabiei.

Citește și Angajatorii din Iași oferă o varietate de locuri de muncă pentru anul 2024

Evenimentele se vor încheia seara cu un spectacol de lumină, când pe traseul Piaţa Unirii – Pietonalul Ştefan cel Mare și Sfânt – Palatul Culturii va avea loc tradiţionala retragere cu torţe a militarilor din Garnizoana laşi.

Cheltuielile pentru organizarea evenimentelor vor fi în sumă de 135.000 lei, fiind acoperite din bugetul local.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

aprilie 12, 2024

12 consilieri de probațiune din județul Iași...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Licitația pentru construcția noului depou din Dacia...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Restricții de circulație pe Bulevardul Socola. Pe...
Primăria Târgu Frumos

aprilie 12, 2024

Ansamblu de dansuri populare la Târgu Frumos....