Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Noi proiecte majore de investiții pentru educația ieșeană

Noi proiecte majore de investiții pentru educația ieșeană. Comisia Tehnico-Economică a Municipiului Iași a aprobat documentația pentru mai multe proiecte mari de investiții în infrastructura de învățământ preuniversitar din oraș. Aceste proiecte vizează modernizarea și extinderea unităților de învățământ pentru a răspunde nevoilor actuale ale elevilor.

Unul dintre cele mai importante proiecte este extinderea Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din CUG, situată pe strada Hlincea nr. 7. Această investiție, în valoare de 38.183.010,91 lei cu TVA, va adăuga un nou corp de clădire cu regim parter și două etaje. Noua construcție va avea o suprafață de 1.120 metri pătrați, cu un total desfășurat de 3.360 metri pătrați.

În noua clădire se vor regăsi săli de clasă, laboratoare, grupuri sanitare și un acoperiș tip terasă, amenajat ca grădină

Un alt proiect important este construirea unei săli de sport la Școala Gimnazială „Gh. I. Brătianu” din Tătărași, pe strada Ciornei nr. 18-20. Această investiție, evaluată la 10.349.704,26 lei cu TVA, va consta într-o clădire cu parter și etaj, care va include grupuri sanitare, vestiare, dușuri și spații de depozitare. Suprafața totală a sălii de sport va fi de 581,71 metri pătrați.

Citește și: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din mai multe județe ale Moldovei

De asemenea, se va extinde și Școala Gimnazială „Veronica Micle” din Bucium, situată pe șoseaua Bucium nr. 72. Valoarea acestei investiții este de 20.219.232,59 lei cu TVA. Proiectul va implica extinderea corpului de școală C3, cu o construcție cu regim parter și două etaje, care va include cancelarie, săli de clasă, laboratoare și grupuri sanitare. Suprafața totală a extinderii va fi de 1.052,12 metri pătrați.

Municipalitatea va demara în curând elaborarea proiectelor tehnice pentru aceste investiții. Acestea vor fi supuse votului Consiliului Local, care va decide despre finanțare și va organiza licitațiile necesare pentru realizarea lucrărilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...