Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Noul Centru de zi pentru persoane vârstnice a fost aprobat

Noul Centru de zi pentru persoane vârstnice de la Valea Ursului a fost aprobat. Primăria Comunei Miroslava va construi un centru de zi de asistenţă şi recuperare pentru persoanele vârstnice.

Cererea de finanțare depusă prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru construirea unui centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice în Valea Ursului a fost aprobată. Sper să semnăm cât mai repede contractul aferent și să începem licitația pentru realizarea lucrărilor!”, a scris pe pagina sa de facebook, primarul comunei Miroslava, Dan Niță.

Noul centru de zi va fi amplasat pe un teren de 6.000 metri pătraţi și va deservi un total de 75 de persoane, cu vârste de peste 65 de ani. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 7.46 milioane de lei. Clădirea va fi formată din parter şi etaj şi va avea o suprafaţă totală de peste 560 metri pătraţi. Centrul va găzduind diverse spaţii care vor asigura toate condiţiile necesare celor 75 de persoane.

Citește si: Un nou supermarket în comuna Miroslava.

Conform autorităţilor, scopul principal al proiectului este de a oferi persoanelor în vârstă un spaţiu sigur şi confortabil unde să îşi petreacă timpul în mod plăcut. Serviciile asigurate persoanelor vârstnice în centru vor fi:

  • Servicii sociale ( Ajutor pentru menaj, consiliere juridică și administrativă, modalități de prevenire a marginalizării sociale și de reintegrare social)
  • Servicii socio-medicale ( Ajutor pentru menținerea sau readaptarea capacităților fizice sau intelectuale. Asigurarea unor programe de ergoterapie, sprijin pentru realizarea igienei corporale.)
  • Servicii medicale ( Consultații și tratamente în instituții medicale sau la patul persoanei. Excepții dacă aceasta este imobilizat, servicii de îngrijire-infirmerie, consultații și îngrijiri stomatologice).

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...