Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Numărul adopțiilor de câini a scăzut la Iași, dar a crescut numărul abandonurilor

Numărul adopțiilor de câini a scăzut la Iași, dar a crescut numărul abandonurilor.

Adopțiile de la padocul de câini din Tomești au scăzut semnificativ față de anii anteriori, ajungând la jumătate din cifra precedentă. Locuitorii din Iași par să nu mai manifeste aceeași dorință de a adopta câini din adăposturi.

Din nefericire, se constată și o creștere a numărului abandonurilor. Unii nou-adopțați sunt lăsați la adăpost chiar și după câteva minute. În prezent, peste 1.500 de câini se află în grija personalului de la padocul din apropierea Iașului.

Nu mai mult de 30 de câini din adăpostul de la Tomești sunt adoptați într-o lună, față de 50, cum se întâmpla acum 4 ani. De obicei, tinerii sunt cei interesați de adoptare.

Conform datelor recente, un sfert dintre tineri decid să renunțe la animalele de companie în prezent. Principalul motiv pentru care oamenii renunță la câinii pe care i-au adoptat este reprezentat de cheltuielile financiare implicate în îngrijirea acestora.

Costurile în clinicile veterinare sunt considerabil ridicate și majoritatea oamenilor nu își permit să își trateze animalele de companie.

Citește și Botoșani. Va fi reabilitat Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi

În plus, numărul adopțiilor internaționale a scăzut semnificativ. Cu 5 ani în urmă, aproximativ 40 de câini fără stăpân de la Adăpostul din Tomești erau adoptați de familii din afara țării. Acum, pleacă cel mult 20 de câini.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...