Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Numărul animalelor abandonate crește cu o rapiditate alarmantă

Numărul animalelor abandonate crește cu o rapiditate alarmantă. Grupurile de pe rețelele sociale sunt inundate cu postări despre animale găsite.

În rândul animalelor de companie, situația devine tot mai gravă. Acestea sunt abandonate de către stăpânii lor. Un caz tragic a avut loc în Valea Lupului, unde o doamnă a postat imagini cu un cățel găsit într-un șanț la intrarea în comună. Ea a implorat ajutorul, neavând mijloacele necesare pentru a transporta cățelul.

Altă situație expusă: Criza abandonului animalelor de companie în Iași.

„Vă rog din suflet, acest câine se află în Valea Lupului, într-un șanț lângă Climatherm, aproape de stația 1 Decembrie. Nu am cum să-l duc. Stă aici de dimineață, am încercat să-l chem și răspunde, dar nu se poate mișca. Nu știu care e situația lui. Poate să-l preia cineva? Vă rog din suflet, el vrea să trăiască.” ☹

La o zi distanță, postarea a revenit cu o veste devastatoare: „Din păcate, cățelușa a murit. Stăpâna a decis eutanasierea aseară pentru că nu se simțea bine. Mulțumiri tuturor pentru implicare și gândurile bune.” ☹

Comunitatea se mobilizează pentru a opri acest trend, însă pare să fie o luptă dificilă. Acesta este doar un exemplu, situația fiind gravă și răspândită.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează o licitație publică...
Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Podul de Piatră din Iași, monument emblematic...
Primăria Ungheni

aprilie 19, 2024

În comuna Ungheni, din județul Iași, este...
Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Astăzi încep lucrările la Spitalul Regional de...