Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

O companie de investiții în energie regenerabilă vrea să construiască un parc fotovoltaic la Heleșteni

O companie de investiții în energie regenerabilă vrea să construiască un parc fotovoltaic la Heleșteni.

O companie de investiții în energie regenerabilă, Solar Global, una dintre cele mai importante în Cehia, și-a manifestat interesul în a construi un parc fotovoltaic în zona Pașcani.

O scrisoare în acest sens a fost expediată autorităților locale din comuna Heleșteni. Aceasta a fost prezentată consilierilor locali în cadrul ședinței legislative desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute.

În conformitate cu documentul, compania este interesată să achiziționeze sau să închirieze o suprafață de teren cuprinsă între 2,5 și 6 hectare. În adresa respectivă se menționează, de asemenea, că oferă un tarif de 800 de euro pe hectar pe an pentru închiriere.

Citește și Peste 400 de elevi olimpici vor fi premiați la „Gala Excelenței în Educație” organizată de Primăria Iași

Primarul comunei, Constantin Hira, a specificat că administrația locală dispune de o suprafață de teren disponibilă. Această afirmație a fost făcută cu scopul de a permite desfășurarea unei astfel de investiții.

Potrivit informațiilor apărute în presă de specialitate, Solar Global este considerat unul dintre principalii jucători de pe piața de energie. Începând cu înființarea sa în 2009, compania s-a dezvoltat, conectat la rețea și a pus în exploatare 28 de centrale fotovoltaice. Acestea au o capacitate totală de 35 MWp. Aceste centrale, de dimensiuni mici și medii, au fost construite în zone industriale abandonate. Deasemenea, le găsim și în locații care nu au fost utilizate pe o perioadă îndelungată.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...